Kritikák

Kritika I.

Kinézet: A fejléc gyönyörű! Imádom Dorina fejléceit. A kinézet és a színek passzolnak. Semmibe nem tudok belekötni.
10/10.


Történet: Nekem nagyon tetszik. Jó történetnek ígérkezik. Nagyon szépen fogalmazol! Nekem nagyon elnyerte a blogod a tetszését. :) Örömmel olvasom tovább a fejleményeket. Új olvasót köszönthetsz szerény hajlékonyodba!

10/10

Összesen: 20/20 Gratulálok! :) 

További sok sikert! És jó blogolást! :) 


Kritika II.

Kinézet

A teljes kinézet lenyűgöző. Tudom, hogy fejlécet nem te készítetted, de nagyon tetszik. A kivágások, a képek összemosása nem összecsapott munka, hanem látszik, hogy a készítője rengeteget ügyeskedett rajta. Szóval, egy hatalmas taps Dorina N. - nek. 
A háttér kicsit egyszerű, de ezzel semmi gond. Így csak kiemeli az egészet, illetve nem vonja el az olvasók figyelmét a történettől. 
Az oldal modulok rendezettek. Nincs rendszertelenség, amiért egy hatalmas pont jár. Valamint azért is, hogy feltüntetted a kódok forrását. És...nagyon tetszenek a képek alá beszúrt idézetek is.

Egyszóval, az egész blog külseje TÖKÉLETES. 

Történet

Az alapsztori nagyon érdekes. Ilyen stílusú történettel ritkán találkozik az ember. Egy lány, akinek a sorsa meg van pecsételve a szülei által, s egy fiú, aki szerelmes egy elérhetetlennek számító barátba. A kapcsolat, ami köztük van kissé bonyolult, de romantikus. Cora hűsége a szülei iránt felbecsülhetetlen, akármennyire is bántja az, amit vele tettek. Viszont Harry kitartása a lány mellett elképesztő. Szerintem sok lány szeretne ilyen barátot maga mellé. Szóval, az alapötlet lenyűgöző. Engem meggyőztél, hogy érdemes elolvasni az oldalon található fejezeteket.

A helyesírásod kifogástalan, ahogy a fogalmazásod is. Hiába kerestem hibákat, nem találtam. Odafigyelsz a fogalmazásra, igaz, van egy - két szóismétlésed a mondatokban, de nem annyira észrevehető. A vesszőkre mindig ügyelsz. Igaz, kissé furcsa számomra, hogy jelen időben írsz, de így csak még jobban felkelti az olvasó figyelmét.

A karakterek kidolgozottak. Érezhető, hogy Cora mennyire szenved, illetve milyen keserves a sorsa. Harry szeretete a lány iránt, átérezhető a fejezetek soraiból, ahogy Anthony személyisége is. Tony viselkedését kétszínűségnek nevezném, mivel Cora szülei előtt teszi a szépet, míg a lány előtt csupán a valódi énjét mutassa.

Kedves Essie S.! Rosszat nem tudtam mondani a blogról, mert mindent a legnagyobb rendben találtam. Csak gratulálni tudok a történethez és további sok sikert kívánni hozzá!
Üdv: Molly:)Kritika III.

Kinézet: Oh, Jesus! Gyönyörű. A fejlécet egyszerűen imádom! Most sem csalódtam Dorinában. Sok minden van rajta, de mégsem túlzsúfolt. Minden passzol mindenhez, egyszerűen nem tudok mást mondani. Külön tetszik, hogy a háttérben nincs semmi extra, hanem ilyen egyszerű.

10/10

Történet: Habár olvastam már hasonlóan darkos történetet, szinte egyik sem fogott meg így mint ez. Nagyon érdekesen írsz, szinte faltam a soraidat. Igényesen van megírva, és látszk, hogy foglalkoztál vele. A helyesírásodban sem nem találtam hibát.

10/10

Összeségében nagyon jó blog, csak így tovább! Egy új feliratkozód is lett. ;)Kritika IV.

Design

Fejléc: Mikor először néztem rá a fejlécedre, az első benyomásom az volt, hogy nagyon egyedi. Kicsit furcsa, kettős érzéseket vált ki belőlem. A lány arca eléggé pixeles, és a baloldal számomra túlságosan világos a jobb oldalhoz képest. Ez a felezés nekem valahogy nem fér össze. Tetszenek a háttér motívumai, de mindössze csak egy házat és ha jól látom, egy korlátot tudok kivenni belőle. Mindenesetre megfelelő, színei illeszkednek egymáshoz; de lehetne szebb is. 

Modulok: A dobozok tetszenek, viszont a képek fölött nagyon nagy üres hely tátong. Esetleg a kód elejéről törölj ki egy-két sortörést, azaz <br> feliratot, vagy ha más nem, akkor írj be mindegyiknek egy-egy címet. Az idézetek nagyon szépek, bár ahogyan elolvastam, máris lejött, hogy miről fog szólni a történet. Nem is tudom, van, akinek ez így van rendjén, de olyan is előfordul, akinek ez szúrja a szemét. Igazából engem nem annyira zavar, csak sok-sok tapasztalat révén tudom azt mondani, hogy írhattad volna kicsit rejtelmesebbre is a két karakter életéhez kötődő idézeteket.
A menüről annyit, hogy jobb lenne, ha a linkek nem új lapon nyílnának meg.

Chat: Némely üzenetek olvashatatlanok a szín miatt. Lényegében nem nagy probléma, de ahhoz, hogy el tudjam olvasni, nekem ki kellett jelölnöm a szöveget. 

Történet

Prológus: Kellően titokzatos, mindenképpen kíváncsivá teszi az embert. Ahogyan ott is leírtad, nagyon rövid. Nem éltem magam bele az olvasásba. Sokkal jobban hatott volna rám, és talán másokra is, hogyha körülírod a környezetet. Érezteted az olvasókkal, hogy milyen a viszony a két férfi között. Számomra ebből nem derült ki. Valamint ehhez a stílushoz sokkal jobb lett volna, ha múlt időben írsz, hiszen már a legelején megemlítetted, hogy 12 évvel ezelőtt, és ahogyan enézem, az első fejezetnél pedig azt, hogy Jelen. Félre értés ne essen, nem azt furcsállom, hogy ezt odaírtad elé! Sokkal inkább azt, hogyha már ott áll az a kis felirat a Prológus előtt, akkor úgy szint jobban megfogott volna - legalábbis engem - a múlt idő varázsa. Akkor most, hogy is van ez? 

Helyesírás: Néha találtam csak szóismétlést, betűhibát, amit talán azért nem vettél észre, mert például az első fejezetben ny helyett gy betűt írtál, ami a szót átformálta gyújtjává a nyújtja szócska helyett. Nem is tudom, valahogy még egyetlen egy dolgot furcsállok:
"- Szükségem van rád – suttogom felnézve magas alakjára, képtelen vagyok elnézni szomorú tekintete mellett, egyszerűen szánalmas látványt nyújthatok."
Például itt van ez részlet. A végét több mondatra oszthattad volna, valahogy így:
"- Szükségem van rád – suttogom felnézve magas alakjára. Képtelen vagyok elnézni szomorú tekintete mellett, egyszerűen szánalmas látványt nyújthatok."
Nem ez az egyetlen mondat, ahol szerintem helyesebb lett volna így írnod, de tudom is én; ezt már rád bízom!

Fogalmazás: Nagyon tetszik, ahogyan írsz - hozzátenném, jelen időben sokak számára nagyon nehéz fogalmazni. Használtál olyan szavakat, amiket személy szerint még sosem hallottam. Ez nem baj, sokkal inkább le a kalappal! Az ötlet is nagyon bejön. Végül még a fejezeteket bekezdésekre bonthatnád, és a párbeszédek előtti gondolatjeleket egy-két szóköznyivel bentebb kezdeném a helyedben, mert elég átláthatatlan hatást keltettek benne a bejegyzések.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése